2012. február 24., péntek

ÉDÁSZ Nyugdíjas Klubról

Az áramszolgáltatás területén eltöltött több évtizedes munka, a szolgálat ellátása egy nagyon összetartó családot hozott létre. Sajátosan a közvélemény az „ÉDÁSZ CSALÁDJA” megtisztelő címmel nevezett minket.
Joggal foglalkoztatott bennünket mi is lesz, ha nyugdíjba megyünk?
Vajon megmarad kötödésünk, találkozunk- e még egy olyan helyen, ahol a fáradságos évtizedek után megpihenve, eltöltött életünk bánatos és örömteli perceire emlékezhetünk.
Az ÉDÁSZ vezetősége felismerte, hogy a „család” idős tagjainak élettapasztalatára szüksége van, s létrehozott egy olyan szociális hálót, mely segíti az időskorúakat.
Lehetővé tette a vállalat területén - Észak-Dunántúlon - nyugdíjas klubok létrehozását.
Így alakult meg 1994 tavaszán 35 fővel a csónakházunkban a Rába parton az ÉDÁSZ Nyugdíjas Klub.
Vezetőinek Horváth Tibort, Koroknai Sándornét és Németh Józsefet választották, akik hosszútávon a tagság megelégedésére végezték munkájukat.
A klubnapot heti egy alkalommal, csütörtökön délután 15:00-18:00 óráig tartjuk az E-ON belterületén, az étteremben.
A klubvezetés un. tavaszi és őszi munkaprogram szerint végzi éves munkáját, nyári három hónapos szünidővel.
A program sokrétűsége tükrözi a tagság igényét. Foglalkozásainkon érdekes előadások vannak szakelőadókkal: időskorú betegségekről, a megelőzésükről, egészséges életmódról, az egészség megőrzéséről, természetes környezetünk megóvásáról, a biokertészet Őszi-tavaszi teendőiről, városunk, városrészünk fejlődéséről, kulturális programokról.
Az eltelt évek alatt minden évben kirándulásokon jártuk be hazánk nevezetes tájait, városait, történelmi helyszíneit. Ezekről az eseményekről készült fényképeket 2010 évtől már az internetre is felrakjuk.
Évente rendszeresek a csoportos győri múzeum és tárlat látogatása.
A klub vezetésében személyi változás történt, az új vezetőinek Cseri Évát, Horváth Tibort és Sövegjártó Miklóst választotta meg a tagság. Jelenleg a klubtagok létszáma 65 fő.
Szeretettel várjuk, azoknak a nyugdíjas kollégák jelentkezését, akik az ÉDÁSZ vagy az E-ON munkavállalói voltak, és még tele vannak erővel, energiával, no meg sok-sok ötlettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése